Energie verbruik van gas en elektra

Het verbruik van gas en elektra is belangrijk om te weten als je de energie vergelijking wilt gebruiken. Hieronder gaan we wat dieper in over het verbruik per huishouden en wat de je kan verwachten in jou situatie. Let wel op, het energieverbruik hangt ook grotendeels af hoe jezelf omgaat met energie, of je huis goed geïsoleerd is en wat voor type woning het is.

Elektra / stroomverbruik

Het energieverbruik van stroom ( elektriciteitsverbruik ) is vooral afhankelijk van het aantal personen in uw huishouden. Daarnaast hangt het ook af van de hoeveelheid elektrische apparaten in huis aanwezig zijn en wat het energielabel hiervan is. Het kan verstandig zijn om elektrische apparaten die veel energie gebruiken te vervangen voor energie zuinige exemplaren. Ook het vervangen van gloeilampen naar LED verlichting bied al besparing op in het gebruik.

Hieronder is een tabel met de gemiddelde verbruik per huishouden. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik voor alle huishoudens is 2.730 kWh per jaar. bron: https://www.nibud.nl/consumenten/energie-en-water/

Energieverbuik 2021 energiezaken.nl

Besparen op stroomverbruik

Wil je het stroomverbuik verminderen of wil je besparen op je energiekosten. Dit kan op verschillende manieren. Op de volgende pagina kan je tips vinden voor het direct besparen op je maandelijkse kosten. www.energiezaken.nl/bespaartips

Gasverbruik

Het gasverbuik per huishouden is anders dan bij het stroomverbruik en heeft meer te maken met de grote van de woning, isolatie en het gebruik van de verwarming. Gas gebruik je voornamelijk bij het verwarmen van de woning, het verwarmen van het water voor het douchen en bij de keuken voor het fornuis. Het verbruik is grotendeels afhankelijk in wat voor soort woning u woont. De aantal personen die in de woning aanwezig zijn is van minder belang. In onderstaande tabel ziet u het gemiddelde verbruik per type woning. Daarbij is nog geen onderscheid gemaakt tussen een goed geisoleerde woning en een oude woning. We gaan uit van de gemiddelde daarvan samen. Het kan dus geod zijn dat je bij een nieuwbouwwoning veel minder gasverbruik hebt dan hieronder staat aangegeven. Dat is in ieder geval al een besparing.

gasverbruik 2021 energie vergelijken energiezaken

Besparen op je gasverbuik

Besparen op je gasverbruik kan voordelig zijn voor je energiekosten. Door te bezuinigen op het gebruik van gas zal die zeker gaan terugzien op je energienota. Door bijvoorbeeld korter te douchen of gebruik te maken van een waterbesparende doucheknop verbruik je minder water en zalje ook minder water hoeven te verwarmen. Wat weer een besparing oplevert van het gasverbruik.

gas besparen energievergelijken energiezaken.nl

Wil je meer besparen op je energiekosten?

Wil je meer tips over het besparen op gas en stroom kijk dan deze pagina waarin we diverse tips hebben waarmee je gelijk kan starten met besparen. Je hoeft uiteindelijk niet veel geld kwijt te zijn om al te besparen op energiekosten. Door kleine aanpassingen en slimmer en bewuster om te gaan met het energieverbruik kan je al gauw resultaat zien op je maandelijkse energienota. www.energiezaken.nl/bespaartips

Weet je al dat je teveel betaald voor je gas en licht rekening en ben je op zoek naar een nieuwe voordelige energieleverancier. Vul dan onze energie vergelijker in en kijk welke energieleverancier in jou regio voor jou de goedkoopste tarieven en maandbedrag heeft. Wil je echt elke jaar voordelig uit zijn met jou energiekosten. Vergelijk dan jou energiecontract elk jaar bij ons en weet zeker dat je de voordeligste prijs hebt. Samen met onze bespaartips krijg je al snel jou maandlasten onder controle. En mocht je er echt niet uitkomen neem dan contact op dan kijken we samen vrijblijvend naar een passende oplossing.