Zonne-energie of zonnepanelen

Zonnepanelen op daken zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Op veel daken en op weilanden worden zonnepanelen geplaatst. Maar wat zijn zonnepanelen nou precies en wat hebben we er aan? In verschillende onderwerpen zullen we zo veel mogelijk informatie geven over zonnepanelen. Daarbij kan je denken als vragen

  • zijn ze duurzaam
  • zonnepanelen betaalbaar
  • zonnepanelen besparing
  • kosten plaatsen zonnepanelen
    investering zonnepanelen
  • subsidie voor aanschaf zonnepanelen

Allereerst zullen we uitleggen wat precies zonne-energie is.

Zonne-energie

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Deze energie, samen met biomassa, windenergie en waterkracht zijn duurzame vormen van energie. Zie voor meer informatie Duurzame energie
De bekendste en meest gebruike manier van het omzetten van zonne-energie gebeurd met behulp van zonnepanelen op daken weilanden etc. In nederland wordt daar ook veel gebruik van gemaakt. In andere landen gebruiken ze de zonne-energie ook nog als energiebron voor het omzetten naar warmte voor bijjvoorbeel warmwaterboilers. Deze staan meestal ook op daken.
Duurzaam
Het gebruik van zonne-energie is een duurzame vorm van energie opwekken. Samen met de andere vormen biomassa, waterkracht en windenergie zijn dit hernieuwbare energiebronnen. Deze vormen kunnen nooit opraken en worden daarom ook groene energie genoemd. Er zijn in nederland een paar energieleveranciers die groene stroom aanbieden. Deze energie is dan afkomstig van een duurzame energiebron en bevorderd het klimaat.

Wil je weten welke energieleveranciers bij jou groene stroom kunnen leveren?

Vul onderstaande energievergelijker in en geef aan dat je alleen de resultaten wilt zien van de leveranciers die groene stroom aanbieden.