Energiekosten thuiswerken

Zijn de energiekosten hoger doordat we met ze allen thuis zijn gaan werken het afgelopen jaar. Het antwoord is niet heel erg verrassend door te zeggen dat dit inderdaad zo is. Over de afgelopen maanden kunnen we spreken dat veel mensen in de koude maanden meer energiekosten hebben gehad. Gemiddeld ligt dat rond de € 110,- per maand. Dit komt voornamelijk omdat veel mensen door het thuiswerken heel de dag thuis zijn en daardoor meer energie en gas verbruiken. Veel thuiswerkers laten hierdoor de gehele dag de verwarming aan staan om het lekker warm te hebben op de werkdag.

Energieverbuik tijdens corona

Het energieverbruik tijdens corona is nagenoeg niet gestegen zeggen de energieleveranciers. Maar hoe zit dat dan precies als we wel meer kosten kwijt zijn per maand. Dit komt doordat over het algemeen het complete verbruik hetzelfde is geweest maar dat de gebruiker veranderd is. Normaal zorgde de werkgever voor een behagelijke werkplek die voorzien was van warmte en elektriciteit. Nu is het zo dat elke werknemer dit thuis zelf moet regelen zodat het verbruik wat normaal op kantoren en scholen is nu bij de mensen thuis wordt gebruikt. Vandaar dat de energiekosten per huishouden maandelijks zijn gestegen.

De hogere kosten worden dus veroorzaakt door hoger verbruik van gas en stroom. Gas gebruik je voornamelijk om te douchen en om het huis warm te krijgen en houden. Stroom gebruik je voor de computer maar ook voor de vele kopjes koffie die je dagelijks tijdens het thuiswerken drinkt. Zie ook https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/thuiswerken-deze-winter-verwarmingskosten-gemiddeld-tot-155-euro-meer/ 

Vergoeding energiekosten thuiswerken

Vergoeding aanvragen voor de energiekosten die je extra hebt gemaakt tijdens het thuiswerken kan je wellicht aanvragen bij je werkgever. In het begin waren bedrijven hier nog niet mee bezig omdat de verwachting was dat het voor een korte periode zou zijn. Maar inmiddels hebben veel bedrijven hier over nagedacht en zijn er vergoedingen beschikbaar voor werknemers die thuis werken.

Vraag dit na bij jou werkgever wat voor jou de voorwaarde zijn om hier gebruik van te maken. Let wel op dat het bedrag dat je zal krijgen niet hetzelfde bedrag zal zijn wat je meer betaald aan energiekosten. Je zal goed moet kijken of je ergens kan besparen.

Energiekosten thuiswerken besparen?

Besparen om je energiekosten tijdens het thuiswerken dat kan prima. De afgelopen periode zijn de prijzen van energie flink gedaald maar de verwachting is dat deze weer gaan stijgen. Om voordelig de komende periode thuis te werken kan het slim zijn om over te stappen op een nieuwe energieleverancier.

In de onderstaande energie vergelijker kan je gemakkelijk zien hoeveel je kan besparen op je nu huidige maandlasten.

Wacht dus niet en kijk of je ook voordelige kan thuiswerken.