Overstappen van energieleverancier

vergelijker energie overstappen
Energievergelijken op energiezaken is gemakkelijk en snel. Regel ook je energiezaken en start vandaag nog met besparen.

Als je eenmaal de energievergelijking hebt gedaan en je bent erachter gekomen dat je al veel te lang teveel betaald aan je energierekening. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk overstappen naar de energieleverancier die voor jou de beste energiedeal heeft. Dat is heel begrijpelijk omdat je natuurlijk zo snel mogelijk geld wilt overhouden om leuke andere dingen te doen. Mocht je nog niet de energievergelijking hebben gedaan dan zetten we hier even de knop naar de vergelijker.

Waar moet ik opletten bij het overstappen

Overstappen van energieleverancier is eigenlijk heel simpel. In de energievergelijker zie je welke energieaanbieder voor jou de beste prijs heeft. Nadat je hebt besloten welke energieleverancier je wilt overstappen klik je op de oranje knop bekijken. Je wordt dan doorgestuurd naar de beveiligde website waar je jou gegevens kan invullen voor het afsluiten van het contract. De prijzen van onze vergelijker nemen ze over zodat je altijd de beste energiedeal hebt.

Je kan altijd nog terugkomen op een later moment om het in te vullen. Wellicht wil je eerst nog even met iemand overleggen.

Wat gebeurd er met me huidige contract

Door het afsluiten van je nieuwe contract wordt er automatisch een bericht gestuurd naar je huidige leverancier die dan weet dat je naar een andere leverancier gaat overstappen. Doordat je nooit bij meer dan 1 energieleverancier een contract kan hebben hoef je niet bang te zijn dat je dubbele maandlasten krijgt. De netbeheerder die verantwoordelijk is voor het transport en vervoer van de energie weet precies welke leverancier er op een huisadres is afgesloten.

Nadat je bent overgestapt zal je bericht krijgen van zowel je huidige als je nieuwe energieleverancier. Je huidige energieleverancier zal je een formulier sturen om de meterstanden op te geven en de nieuwe energieleverancier zal je welkom heten en ook vragen om deze meterstanden. Het is belangrijk dat je deze meterstanden doorgeeft aan de partijen. Daarbij is het ook belangrijk dat de meterstanden gelijk zijn bij zowel de huidige als de nieuwe energieleverancier.

Ik heb nog een contract met een looptijd?

Energiecontract met nog een looptijd van 1 of 2 jaar  is wat we veel zien. Veel energieleveranciers bieden zowel contracten aan voor 1 of 3 jaar met vaste prijzen. Daarbij willen ze graag dat je voor 3 jaar klant blijft en bieden ze daarbij ook een vaste prijs zodat je zeker weet wat je gaat betalen.

Als je eerder wilt opzeggen omdat je wilt overstappen dan kan de energieleverancier een boete opleggen van max € 250,- per contract. Dat wil zeggen dat je voor zowel afzonderlijk elektra en gas een boete kan krijgen van € 250,- per contract. Totaal kan dat dus € 500,- worden. Ons advies is om dan  niet over te stappen maar even te wachten totdat deze contracten zijn afgelopen. Het loont vaak niet om een nieuw contract af te sluiten en daarmee zoveel te besparen zodat je deze boetebedragen hebt terugverdiend.

Om zeker te weten of je nog een contract hebt lopen is het verstandig om dit even op te zoeken in je huidige gegevens van je energieleverancier. Daarin staat altijd hoeveel jaar ”vast” je hebt afgesloten met ingangsdatum en einddatum.

Wij kunnen ook helpen en meekijken om je te helpen bij je keuze. Klik op de chat functie hier rechtonder de website.

Ik twijfel na mijn overstap

Overstappen van energieleverancier moet geen onnodige stress of twijfel opveren. Wij willen graag dat je blij wordt van het idee dat je in de komende periode geld gaat overhouden voor leuke dingen en dat je een goede keus hebt gemaakt door het overstappen naar een andere energieleverancier. Mocht je nou nog wel twijfel hebben laat het ons dan weten door de chat rechtsonder te open. Wij helpen je met het overstappen of de vragen die je hebt.

14 dagen bedenktijd

Energieprovider gekozen en een nieuw contract afgesloten. Maar toch twijfels? Dat is nergens voor nodig. In nederland heb je altijd 14 dagen bedenktijd als je een nieuw contract afsluit. Je kan dus altijd je contract weer annuleren. Alle providers moeten zich houden aan deze regels want dit is wettelijk bepaald.

Energievragen

Zijn er nog vragen die je hebt over leveranciers of over welke energieleverancier je moet kiezen. Op onze website en in onze blog http://www.energiezaken.nl/blog staat heel veel informatie over alles wat met energiezaken te maken heeft. En dagelijks komen daar meer artikelen bij om zo de keuze en de vergelijking zo makelijk mogelijk te maken. Energiezaken wil graag helpen bij het besparen op energiekosten. Mocht je ook straks flink bespaard hebben, vertel andere dan ook om de energienota te gaan vergelijken bij energiezaken.nl

Vergelijken maar

Zoek de beste energiedeal nu voor jezelf en start de vergelijker. We hopen dat je net als vele andere tientallen tot wellicht honderden euro’s kan besparen.