Energie vergelijken waarom eigenlijk?

Waarom zou ik energie moeten vergelijken? Dat is meestal het antwoord dat we krijgen als wij tegen iemand zeggen dat we een website hebben die het gemakkelijk maakt om inzicht te geven in de prijzen van energieleveranciers. Ik heb stroom, me lampen branden, ik kan lekker warm douchen en me huis wordt warm. Ik zou niet weten waarom ik dan nog zou moeten kijken naar een andere energieleverancier.

''Wil je dan niet geld overhouden om iets leuks te doen?''

Geld overhouden, hoe dan?

Dan begint meestal het gesprek op gang te komen omdat iedereen dan iets hoort over geld besparen of geld overhouden.

Zelf waren we ook nooit bezig met het vergelijken van energie, laat staan het vergelijken van iets anders. Misschien luisteren we heel aandachtig als we een nieuwe auto kopen als er een extra optie bij zit, of dat we wellicht iets gratis krijgen bij een bestelling.

Vooral in deze tijd is het belangrijk om goed te kijken naar de prijzen van producten en diensten. Omdat alle ontwikkelingen zo snel gaan, gaan de prijzen ook mee met al deze ontwikkelingen.

Het idee van energiezaken begon tijdens een verhuizing. Een verhuizing waar altijd veel bij komt kijken. Verhuizer regelen, dozen vouwen en vullen met spullen, huurcontract opzeggen en iedereen laten weten dat je gaat verhuizen. Ook het opnieuw afsluiten van een energiecontract kwam aan bod. We hadden op dat moment een energiecontract van een bekende energieleverancier. En ik weet nog goed dat een vriend vertelde van een andere energieleverancier die heel goedkoop was. Maar wat is heel goedkoop dan precies?

energiezaken regelen, energie regelen

Dat wist hij ook niet, maar kijk maar even op de website van die aanbieder vertelde hij. Maar zomaar een prijs bij een energie aanbieder bekijken dat werkt natuurlijk ook niet goed. Dan weet je nog niet precies wat nou de prijzen zijn in vergelijking met andere aanbieders.

Dat is de reden geweest dat we energiezaken zijn gestart. Wij willen een website opzetten naast alle andere aanbieders van vergelijkingssites om iedereen te helpen die ook twijfelt of dat ze moeten overstappen of moeten vergelijken op de energiekosten.

Naast het beschikbaar stellen van een vergelijker willen we ook nog informeren en tips geven om meer geld over te houden aan het eind van de maand. Het is in deze tijd steeds moeilijker om alle rekeningen te kunnen betalen. Veel gezinnen groot en klein hebben moeite om de eindjes iedere maand aan elkaar te knopen. Met het vergelijken en het delen van tips kunnen wij helpen om toch meer overzicht en kosten te besparen.

Door het vergelijken van je energiekosten kan je erachter komen dat je flink kan besparen op je maandelijkse kosten. Het kan dan slim zijn om over te stappen op de voordelige energieleverancier. In onze vergelijker zitten alle nederlandse energieleveranciers.

Energieleveranciers energie vergelijken met energiezaken.nl

Maar dat hoeft natuurlijk niet. Misschien scheelt het heel weinig en heeft het geen zin om over te stappen. Daarom hebben wij ook nog diverse bespaartips op deze website staan die je helpen met het besparen op energiekosten.

Kan je wel flink besparen als je gaat overstappen op een andere energieleverancier. Dan kan je in combinatie met onze energie bespaartips soms wel honderden euro's per jaar besparen.

energie bespaar tips in huis

Het zou toch mooi zijn als je mee een eenvoudige energievergelijking zomaar ineens veel kan besparen en aan het eind van de maand geld kan overhouden om andere dingen te doen.

Energiezaken helpt je daarbij, en mocht je na het lezen toch besluiten om niet over te stappen, bekijken dan toch even onze bespaartips waarmee je ook kan besparen.

Mocht je in de toekomst willen overstappen, dan zien we je graag terug op onze site. We zouden het leuk vinden als je zou overstappen of een nieuw energiecontract aanvraagt via onze site.

Door de kleine vergoeding die wij ontvangen van de energieleveranciers kunnen wij deze website in de lucht houden en zorgen voor nog meer bespaartips en informatie over alles op het gebied van energie.

Ben je na dit alles nieuwsgierig geworden of je ook kan besparen. Kijk zelf vrijblijvend of je ook voordeliger uit kan zijn.