Wat is de beste energieleverancier 2021

Beste energieleverancier 2021


Ben je op zoek naar de beste energieleverancier. Dan hopen we dat je met dit artikel beter snapt waarom er niet echt een beste energieleverancier is die het beste is. Wel kan een energieleverancier beter bij jou situatie of wensen passen.

In plaats van te vragen wat de beste energieleverancier is kan je beter vragen wat de beste energieleverancier is voor jouw situatie. De energieleverancier die het beste bij jou en jouw woonsituatie past.

Energie is niet meer weg te denken in deze tijd en het is altijd en overal. Je hoeft je stekker maar ergens in te stoppen en je kan overal gebruik maken van elektriciteit. Als je een nieuwe telefoon of computer hebt gekocht wil je wellicht wel de beste energieleverancier daarvoor.

Stroom en gas van alle energieleveranciers zijn gelijk. Het is niet zo dat het geleverde stroom van energieleverancier A veel sneller is dan dat van energieleverancier B. Hetzelfde is dat met gas. De verwarming gaat niet warmer worden als het gas geleverd wordt van energieleverancier B of C.

Wel is er veel verschil tussen de manier waarop de energie wordt opgewekt en waar het vandaan komt.


Wat is dan het verschil tussen energieleveranciers?

Zoals we hierboven vertelde is er geen direct verschil in het geleverde gas en elektriciteit van de energieleveranciers.

Wel is het zo dat er veel verschillen bestaan in de manier waarop de energieleveranciers aan de energie komen. Naast de herkomst van de energie zijn er tussen energieleveranciers nog meer verschillen waaronder:

  • energieprijs energieleverancier
  • groene duurzame energieleverancier
  • klantenservice energieleverancier

Welke energieleverancier kies jij?

Energieleveranciers energie vergelijken met energiezaken.nl

Energieprijs energieleverancier


Voor veel mensen kan de beste energieleverancier de energieprovider zijn die de laagste en voordeligste prijs heeft. Daarmee ben je dus het goedkoopst uit met jou energiekosten en bespaar je een hoop geld als je voor een andere veel duurdere energieleverancier zou kiezen. Voor veel mensen is de goedkoopste energieleverancier de beste. Wanneer een energieleverancier de goedkoopste is hangt helemaal af van jou verbruik en woonsituatie. Vaak is het ook nog zo dat je woonplaats een verschil kan maken. Het is daarom raadzaam om een energievergelijking te doen. Daar heb je wel je verbruik voor nodig of in ieder geval een indicatie als je die nog niet hebt. Mocht je informatie willen over energieverbruik en indicaties hiervan kijk even op deze pagina over energieverbruik.

Mocht je willen weten welke energieleverancier de goedkoopste energie levert in jou situatie vul dan vrijblijvende de energievergelijking in.


Beste duurzame energieleverancier


Ben je op zoek naar de beste energieleverancier en vind je duurzaamheid of klimaat heel belangrijk. Dan kan het zo zijn dat in jou situatie een duurzame of groene energieleverancier de beste is.

Een energieleverancier die duurzame energie opwekt en kan leveren is voor mij de beste energieleverancier. Die energieleverancier denkt aan het klimaat en dat is voor mij belangrijker dan de prijs die ik betaal!

Jij als consument vind het dus belangrijk dat de energieleverancier waarvan je stroom en gas geleverd krijgt duurzaam is. De stroom die je geleverd krijgt is dan door middel van hernieuwbare energie opgewekt en het gas wordt CO2 gecompenseerd.

Het kan ook nog zijn dat je wellicht wil kiezen voor een energieleverancier die wel goedkoop is maar bijvoorbeeld alleen groene stroom aanbied en grijs gas. ( grijze energie is energie wat niet uit hernieuwbare energiebronnen is opgewekt )

Dan maak je een combinatie van prijs en duurzaamheid, en dat kan voor jou ook de beste energieleverancier zijn.

Groene energieleverancier


Niet alleen groene energieleverancier die alleen groene energie leveren zijn de enige energieleveranciers die duurzame energie leveren. Veel grote partijen die al heel lang bestaan leveren ook groene duurzame energie maar staan niet bekend als de groene duurzame energieleverancier. Kijk dus goed in de energievergelijking wat voor soort stroom en gas je gaat afnemen. Soms kan het zijn dat in jou situatie je goedkoop uit kan zijn met groene stroom en gas van een energieleverancier die ook grijze energie levert.


Beste klantenservice energieleveranciers

Naast dat je kan kiezen tussen een goedkope en duurzame energieleverancier kan je ook nog kiezen voor een energieleverancier waar de klantenservice goed is. Hiermee bedoelen we dat je contact kan maken met de energieleverancier als je met vragen zit over je energieproduct.

Veel energieleveranciers doen veel online via de website, en willen eigenlijk niet zo veel tijd en geld kwijt zijn aan de klantenservice. Ze zorgen ervoor dat op de meeste vragen een antwoord te vinden is op de website en dat je de mogelijkheid hebt om een bericht te sturen of een chat te starten.

De klantenservice van energieleveranciers zijn meestal niet telefonisch bereikbaar maar je kan wel via een chat contact krijgen. Als je echt direct antwoord op je vraag wilt hebben dan is het natuurlijk fijn dat je direct contact kan maken met een energieleverancier.

Dit kan natuurlijk ook voor jou belangrijk zijn als keuze voor de beste energieleverancier.

Het is wel zo dat veel informatie over algemene vragen veel op het internet en bij de energieleverancier online te vinden is. Ze doen er tegenwoordig veel aan om al deze vragen en nieuwe vragen van consumenten zoveel mogelijk zichtbaar te maken.

Doordat de energieleveranciers minder tijd kwijt zijn aan het contact met de consumenten hebben ze daarvoor ook minder personeel nodig, wat weer kan zorgen dat de prijzen voor het energie lager kunnen worden. Het kan dus goed zijn dat een energieleverancier die altijd telefonisch bereikbaar is, duur kan zijn dan de concurrent die alleen online bereikbaar is en daardoor lagere kosten heeft die je weer terug kan zien in de energieprijs.

Vraag je daarbij wel even af of je daadwerkelijk echt verwacht of je contact moet hebben met de energieleverancier. Twijfel je aan de energieleverancier en heb je vragen die je belangrijk vind en nergens kan terugvinden. Dan is wellicht een andere energieleverancier beter.


Wat is de beste energieleverancier 2021

Om dus te bepalen welke energieleverancier de beste is, moeten we dus kijken naar de punten die we hebben beschreven. Het is dus voor iedereen anders welke energieleverancier de beste is. Dat hangt dus af van wat je belangrijk vind van de leverancier.

Als je de goedkoopste energieleverancier wilt dan kijk je anders naar een leverancier dan als je de duurzaamste wil.

Het is daarbij dus belangrijk voor ieder huishouden en iedere situatie dat je goed kijkt met welke voorwaardes en eisen je zelf tevreden bent.

Je kan wel van de buurman horen dat energieleverancier A de beste is, maar is dat niet de goedkoopste en vind je dat belangrijk. Dan is de energieleverancier van de buurman niet de beste energieleverancier voor jou.

De energieleverancier die het beste bij jou past, is voor jou de beste energieleverancier.

Doe de energievergelijking op onze pagina en kijk zelf welke energieleverancier voor jou de beste is in 202

Heb je nog energievragen?


Heb je nog andere vragen of het verbruik in jou woning of heb je hulp nodig met andere vragen over energiezaken.

Wij kunnen je helpen met deze vragen. Op onze website hebben wij antwoord op veel energievragen en kunnen wij je helpen als je ergens iets niet begrijpt.

Energiezaken is ontstaan omdat veel huishoudens veel geld kunnen besparen op de energiekosten. Dit door zowel over te stappen op een andere energieleverancier of door slim om te gaan met energie. Beide kunnen jaarlijks flinke besparingen opleveren.

Mocht je vragen hebben laat het ons dan weten dan helpen we je graag.