Isoleren van uw woning

Een energiezuinige woning kunt u krijgen door het te isoleren. Door een geisoleerd huis heeft u vele voordelen:

  • minder kou en tocht
  • lagere energierekening
  • minder CO2 uitstaat

Volgens onderzoek heeft ca 70 % van de huishoudens nog geen goede isolatie, er valt dus nog veel te winnen op dit gebied. Dat betekend ook dat door het isoleren u minder maandelijkse kosten zult hebben voor uw energierekening. Er hangt echter wel een prijskaartje aan het energiezuinig maken van je woning op deze manier. De kosten moet veelal eerst gemaakt worden voordat er op lange termijn pas baat bij is. Het is wel zo dat bij enkele isolatiemaatregelen het wooncomfort wel zal toenemen.

Wat is isolatie

Woningisolatie of het isoleren van uw huis is het als het ware je woning een warme bescherm jas aantrekken. Hierdoor zal je woning beter de warmte vasthouden die je graag wilt hebben in je woning. In de winter is dat natuurlijk erg fijn dat je in een lekker warm huis bent, en dat de warmte ook blijft en niet door de muren of vloeren weer verdwijnt.

In een goed geisoleerd huis kan je al gauw tot € 2000,- per jaar besparen aan energiekosten. En daarbij hoef je dus minder te stoken, woon je comfortabel en stoot je minder CO2 uit.

Hoe isoleren?

Er zijn verschillende vormen die je kan toepassen om je woning te isoleren. Hierbij kan je denken aan:

huis isoleren, isolatie woning energiebesparen energiezaken.nl

dakisolatie

spouwmuurisolatie.

vloerisolatie

glasisolatie

voorzetwanden plaatsen

naden en kieren dichten

kelderisolatie

kruipruimte isolatie

isoleren van verwarmingsleidingen

Mocht je zelf handig zijn dan kan het zeker verstandig zijn om dit aan te pakken. Of mocht je binnenkort gaan verbouwen dan kan je wellicht een paar punten alvast meepakken.

Je hoeft natuurlijk niet alles tegelijk aan te pakken maar het is wel verstandig om met iets te beginnen, al is het maar met de naden en kieren zelf te dichten.