Nieuwe woning, nieuwe energie

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht of misschien wel gehuurd. Gefeliciteerd! Er komt een hoop op je af en er moet uiteindelijk veel geregeld worden. Dit is een spannende tijd en je wilt eigenlijk zoveel mogelijk bezig zijn met de leuke dingen. Omdat wij dit begrijpen hebben we voor jou de energievergelijker klaar staan om voor jou de beste energiedeal te vinden. Bij het betreden van een nieuwbouwwoning is het eigenlijk hetzelfde als bij het verhuizen naar een bestaande woning. Er moet een nieuw energiecontract komen die op jou naam komt te staan.

Via de energievergelijker kan je de gegevens invullen en een schatting maken voor het verbruik. Meestal is het zo dat nieuwbouwwoningen goed zijn geïsoleerd en daardoor minder energie verbruiken dan bij je huidige woning.

Let wel goed op dat je bij het afsluiten van een energiecontract de datum opgeeft van de sleuteloverdracht. Daarmee voorkom je dat je eventueel al gaat betalen terwijl dat helemaal niet nodig is.

Opzeggen oude contract

Als je eenmaal gaat verhuizen dan is het verstandig om je huidige energiecontract stop te zetten. Doe dit op het moment dat je gaat verhuizen en noteer de meterstanden. Neem er voor de zekerheid ook altijd een foto van zodat je zeker bent van de meterstanden. Een opleverrapport is ook altijd slim om te laten maken als je een woning gaat verlaten dan weet je dat je niet later voor verassingen komt te staan.

Bij energiezaken.nl hebben we een paar voordelen als je bij ons je nieuwe energiecontract afsluit.

  • wij zeggen het oude energiecontract op
  • 14 dagen bedenktijd bij het aflsluiten
  • altijd de voordeligste energiedeal
  • geen kleine letters
  • persoonlijk contact via de chat of telefonisch

Vragen over energiecontract afsluiten

Heb je nog vragen over het afsluiten van een energiecontract voor je nieuwe woning? Stuur ons een bericht via de chat rechtsonder, dan helpen we je waar we kunnen.