Wanneer energie regelen?

Wanneer moet ik energie regelen?


Ga je binnenkort verhuizen of ga je voor het eerst zelfstandig of samenwonen. Dan heb je vaak vragen over je energiezaken. Wanneer moet ik energie regelen is vaak een vraag die veel mensen hebben. Ga je dus binnenkort verhuizen of krijg je de sleutel van je nieuwe woning? Dan heb je naast de vraag wanneer je energie moet regelen. Ook vaak de vraag wanneer je energie moet stopzetten of afmelden bij je oude huis. Heb je op dit moment geen energiecontract dan hoef je natuurlijk verder niks op te zeggen. Bij een verhuizing moet je ineens allerlei zaken gaan regelen en het is wel belangrijk dat je straks in je nieuwe woning kan koken en warm water hebt.

In dit artikel gaan we uitgebreid in over hoe je jouw energiezaken kan regelen. Als je een huis hebt gekocht of als je gaat huren en wanneer het slim is om deze energiezaken te regelen. Het is namelijk helemaal niet zo dat je gelijk energie moet aanvragen als jou huis in aanbouw is. Of als je net te horen hebt gekregen dat jou een nieuwe woning of appartement is toegezegd. Hoe en wanneer je jou energiezaken regelt zoals stroom en gas aanvraagt leest u hier

energie aanvragen


Ga je verhuizen of overstappen dan moet je ervoor zorgen dat je zo slim mogelijk deze energiezaken kan regelen. Meestal weet je ruim van te voren wanneer je gaat verhuizen of wanneer je kan overstappen. Je hebt meestal namelijk ook de tijd nodig om je oude woning op te zeggen en als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht wat in aanbouw is dan duurt het meestal nog wel een langer dan 1 of 2 maanden voordat dit af is. Bij de meeste energieleveranciers kan je al drie maanden voor de verhuisdatum je energiezaken regelen en stroom en gas gaan aanvragen. Het is zelf mogelijk om op de dag van de verhuizing nog je energiezaken te regelen, maar het advies is om dit vooraf aan de verhuizing te doen. Door de vele zaken die je nog moet regelen rondom een verhuizing kan je dit wellicht vergeten. Welke energieleverancier je kan kiezen en wat het slimst is om te doen gaan we je zo vertellen.

Nieuwbouw energie aanvragen energievergelijker

stroom en gas vergeten aan te vragen


Eerst willen we nog even vertellen dat je nooit zonder stroom en gas komt te zitten. Ook niet als je het bijvoorbeeld toch vergeet om aan te vragen. Uiteindelijk zal de netbeheerder contact met je opnemen dat hij geen contract heeft op het adres en zal een verzoek doen aan de bewoner om dit te regelen. Dit kan enkele weken duren maar dit hangt van de netbeheerder af. Het is wel noodzakelijk dat als je deze brief of contact hebt gehad met de netbeheerder dat je zo snel mogelijk een energiecontract op jou adres gaat regelen. Dit kan je via onze website regelen door de energievergelijking te starten en de energieleverancier te kiezen die het best bij je past. Als je dit gedaan hebt is het wel raadzaam om contact op te nemen met de netbeheerder dat je het energiecontract hebt aangevraagd zodat ze dit in het systeem kunnen verwerken. Probeer bovenstaande wel te voorkomen door op tijd je energiezaken te regelen.

stroom en gas vergelijken


Als je een nieuw energiecontract gaat aanvragen of als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier is het slim om te kijken welke energieleverancier het best bij jou wensen past. In een eerder geschreven artikel over wat de beste energieleverancier is, is er al uitgelegd dat er niet specifiek een energieleverancier is die het beste is. Maar dat dit vooral bij elke huishouden anders kan zijn. Door eerst te kijken welke energieleverancier bij je past kan je daarna gaan kijken bij wie je energie wilt gaan aanvragen. In onze energievergelijker kan je gemakkelijk alle energieprijzen vergelijken met alle aanbieders en kan je ook nog overzichtelijk zien wat de herkomst van de energie is. Zo kan je dus een bewuste en goed keuze maken als je een nieuwe energieleverancier kiest.

Vaak bieden energieleveranciers bij nieuwe klanten ook nog leuke extra’s zoals een aantrekkelijke korting of cadeau bij een nieuw contract. Kijk op onze pagina over energiecadeau’s of welkomscadeau’s.

oude energiecontract opzeggen


Heb je een nieuwe energieleverancier gevonden dan wil je ook weten hoe je van je oude energiecontract af komt. Het opzeggen van je oude energiecontract wordt geregeld als je via onze energievergelijker overstapt. De nieuwe energieleverancier zegt dit contract dan op bij de oude energieleverancier. Je komt dus nooit met dubbele maandlasten te zitten. Wel is het zo dat je misschien nog een lopend contract hebt bij je oude energieleverancier. Deze kan een opzegvergoeding in rekening brengen als je nog een looptijd op het contract hebt. Kijk dit even goed na in jou voorwaardes van je huidige energiecontract. Mocht je geen lopend contract hebben dan is het meestal altijd voordeliger om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.

Energiezaken regelen

Wil je direct je energiezaken regelen en kijken welke energieleverancier het beste bij je past. Start de energievergelijking en sluit direct af als je de beste keuze kan vinden.