Hoelang duurt het voordat je stroom hebt?

Hoe lang duurt het voordat je stroom hebt?


Ga je verhuizen of wil je overstappen dan wil je niet zonder stroom en gas komen te zitten. Hoe lang duurt het voordat je stroom hebt is dan een vraag die je jezelf stelt. Het antwoord is vrij eenvoudig want het komt bijna nooit voor dat je zonder stroom en gas komt te zitten. Dit heeft namelijk te maken dat er altijd stroom en gas aanwezig is in een woning en dat dit alleen niet beschikbaar kan zijn als je bent afgesloten door de netbeheerder. Ga je een energiecontract aanvragen dan heb je meestal binnen 2 weken de bevestiging van de energieleverancier ontvangen. In de tussentijd heb je gewoon stroom en gas.

Mocht je dus gaan verhuizen naar een nieuwe woning of willen overstappen naar een andere energieleverancier dan hoef je in principe niet bang te zijn dat je zonder stroom en gas komt te zitten. 

 

Zorg wel voor een energiecontract


Het is wel belangrijk dat als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning dat je een energiecontract aanvraagt of afsluit. Je bent er dan zeker van dat jouw woning dan aan een energieleverancier is gekoppeld. Je kan dit via onze site doen maar ook direct via een energieleverancier. Het voordeel van het aanvragen van energie via energiezaken.nl is dat je direct alle energieleveranciers kan vergelijken op prijs en ook op de herkomst van de energie. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd, heb je de voordeligste energieleveranciers in een gemakkelijk overzicht. En daarnaast zeggen wij jou oude energiecontract op.  Wil je gelijk kijken wat jij kan besparen ga dan naar de energievergelijker door hier op onderstaande energieleveranciers te klikken.

Energieleveranciers energie vergelijken met energiezaken.nl

Als je eenmaal je energiecontract hebt afgesloten en stroom en gas hebt aangevraagd dan krijg je binnen 2 weken een bevestiging van de energieleverancier. 

 

Hulp bij het aanvragen van jouw energiecontract


Heb je hulp nodig met het aanvragen van jou energiecontract of wil je graag weten waar je op moet letten bij het energie vergelijken. Kijk dan eens op deze pagina's :

Wanneer kom je zonder stroom en gas te zitten?


Om ook gelijk antwoord te geven op de vraag wanneer je dan wel zonder stroom en gas komt te zitten moet je wel weten dat dit enige tijd kan duren. Het is namelijk zo dat elke woning of gebouw op het energienetwerk is aangesloten. En dat elke woning of gebouw een energiecontract heeft. Het netwerk en de infrastructuur, daarmee bedoelen we alle leidingen en kabels die de energiecentrales en gascentrales met de woningen verbinden zijn in handen van de netbeheerders. Deze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en het transport van het energie. In nederland zijn er diverse netbeheerders actief, elke netbeheer heeft dan ook zijn eigen aangewezen gebied waarvoor hij verantwoordelijk is.

De netbeheerder kan ook precies zien of dat er een energiecontract is afgesloten op een adres. Als er geen energiecontract is afgesloten op een adres dan stuurt de netbeheerder een bericht aan het adres dat de bewoner een energiecontract moet aanvragen. 

Vaak heeft de netbeheerder dit pas door na enkele weken en krijgt een woning dan pas een brief van de netbeheerder opgestuurd. Daarin vraagt de netbeheerder om een energiecontract af te sluiten op het adres. Deze brief gaat meestal naar de bewoner van de woning, maar mocht dit niet terechtkomen omdat er niemand meer woont of staat ingeschreven dan krijgt de eigenaar van het pand of woning ook een bericht. 

Mocht je na de brieven van de netbeheerder nog steeds geen energiecontract hebben afgesloten dan kan de netbeheerder besluiten om jou woning van het energienetwerk af te sluiten.

Op dat moment sluit de netbeheerder jou stroom en gas af zodat dit niet meer jou woning binnenkomt en je daardoor ook geen energie meer hebt. 

Dit moet je als bewoners of eigenaar van een pand ten alle tijde zien te voorkomen. Het is namelijk niet dat dit plotseling gebeurd en dat je thuis komt en er geen energie meer is. Daar gaat namelijk wel enige tijd overheen. Het is uiteindelijk zonde als je het zover laat komen. 

Naast dat het heel vervelend is dat je zonder stroom en gas komt te zitten is het namelijk ook nog eens heel erg zonde van het geld.

Het kost namelijk ook nog eens veel geld om je aansluiting daarna weer actief te maken. De netbeheerder moet dan namelijk weer langskomen om de aansluiting weer actief te maken.

Met spoed energie aanvragen


 

Heb je een brief ontvangen van de netbeheerder dat je een energiecontract moet aanvragen omdat er geen energieleverancier op het adres bekend is. Raak dan niet meteen in paniek en ga zorgen dat je dit gaat regelen. Op onze site staat een energievergelijker waarbij je direct kan zien wat de voordeligste energieleverancier is. Daarnaast kan je na het vergelijken ook direct afsluiten. 

Het is belangrijk dat je direct na het aanvragen van het energiecontract, ook contact opneemt met de netbeheerder. Geef direct aan dat je na aanleiding van de brief direct een energiecontract bij een energieleverancier hebt aangevraagd. Hierdoor heb je bij de netbeheerder aangegeven dat je het probleem hebt opgelost. De netbeheerder kan dan in zijn systeem zetten dat dit adres in behandeling is.

Door contact te houden met de netbeheerder voorkom je dat je uiteindelijk wordt afgesloten.

 

Kennisbank EnergieZaken


Wil je meer informatie over hoe je jouw energiezaken zo goed mogelijk kan regelen. Neem dan eens een kijkje op onze energie kennisbank van energie zaken. Daarin staat veel informatie over diverse onderwerpen die met energie te maken hebben. Ook onderwerpen die met energie besparing te maken hebben zodat je uiteindelijk meer geld over houd voor andere dingen.